Att jobba på systembolaget är kul och utvecklande

Är du sugen på att skaffa dig ett nytt jobb? Varför inte ta ett jobb på ett av Sveriges största företag? Är du dessutom intresserad av mat och dryck så är ett jobb på Systembolaget som klippt och skuret för dig. Här får du jobba med kunder samtidigt som du får utveckla dina kunskaper i drycker från hela världen!

vinAtt jobba på Systembolaget är kul och utmanande och ger dig alla möjligheter att utvecklas inom ditt yrke. Alla som jobbat där säger att det har varit mycket fördelar såsom roliga kundkontakter, lärorikt och bra chefer som lyssnar på personalen. Nackdelen med yrket är att det kan vara tungt med alla flaskor och burkar som ska flyttas runt, detta kan dock lösas med hjälp av flakvagnar från källs.se. Cheferna brukar vara bra på att tillgodose personalens behov och se till att de endast jobbar de timmar som de har lov till enligt arbetstidslagen.

Systembolaget har en hektisk period

Sedan Coronapandemin slog till i Sverige har försäljningen av alkohol ökat markant i hela landet. Detta tros bero bland annat på att gränserna till Tyskland och Danmark har stängt och att folk handlar för att ha hemma när de är i karantän. Corona har dessutom gjort att fler väljer en mysig middag med en flaska vin hemma istället för att gå ut på krogen. Med den ökade försäljningen kommer ökade jobbmöjligheter. Flera Systembolag i Sverige söker nu personal och detta ger dig möjlighet att landa ett av jobben.

Vad innebär ett jobb på systembolaget?

Ett jobb på systembolaget är varierat och roligt. Du får göra allt från att ta hand om kunder och dem den bästa servicen, till att plocka upp varor och gå på intressanta utbildningar för att utvecklas inom yrket. Dina nya kunskaper får du sedan användning för när du ska hjälpa kunder med att rekommendera vilket vin som passar utmärkt till deras middagsbjudning i helgen. Du gör även en god gärning genom att bidra till ett sunt alkoholsamhälle.

Sök ditt nya jobba på Systembolagets hemsida och börja en ny och spännande karriär redan idag!

Scroll to top