Ordna en lyckad fest

Den perfekta festen består av många olika ingredienser. Några av de väsentligaste delarna av ett riktigt bra party är musik, tilltugg, dans och häftiga dekorationer. Om man som arrangör styr ihop dessa kriterier är det så gott som garanterat att festen blir lyckad. Med tanke på att det krävs att så många olika faktorer är genomtänkta innebär det att det mest överlägsna tipset inför festen är planering och förberedelse.

Glöm inte belysningen

Ytterligare en faktor som är avgörande om festen blir lyckad eller inte är om det finns ljuseffekter. En fest med bra belysning och coola effekter som kompletterar den dånande musiken tar allt till en helt ny nivå. Ett exempel på detta var under Imagine Dragons konsert i Globen då deras ljusteknik var en viktig faktor för att ge låtarna ännu mer energi och liv. De vanligaste ljuseffekterna på fester och klubbar är:

  • Stroboskop (Skapar blinkade ljuspulser)
  • Laser (Projicerar linjer och figurer i olika färger)
  • Effektstrålkastare (Lyser upp specifika delar av dansgolvet i olika färger)
  • Discokula (En kula med små speglar på sig som reflekterar ljus)

Respektera dina grannar!

Fester förknippas ofta med hög volym på musiken. Bor du i lägenhet kan det därför vara bra att just hög musik är det som folk stör sig mest på hos sina grannar. Försök därför att dämpa musiken enligt den tid som hyresgästföreningen enats om. Oavsett hur kul du har för stunden är det att rekommendera att försöka tänka på hur festen upplevs från grannarnas vinkel. Ska dina grannar ordna en fest och du har uppfört dig respektabelt mot dem under dina tidigare tillställningar är chansen större att de sköter sig. Har du däremot betett dig respektlöst blir det däremot svårare att argumentera emot dina grannar när de väl gör något som stör dig. Det handlar om ömsesidig respekt grannar emellan.

Scroll to top