Så brygger du din egen dryck hemma

Många drömmer om att vara självförsörjande och det finns många bra exempel på hur du kan vara det. Det allra vanligaste är att odla olika grönsaker som exempelvis tomater, paprika och gurka. Något som allt fler har börjat göra hemma de senaste åren är att brygga drycker.

När det pratas om drycker så är öl en populär favorit. Det kan låta avancerat att brygga öl hemma men faktum är att det inte är så svårt att komma igång. Du kan till exempel ta hjälp av ett starter-kit från Det Lilla Köksbryggeriet som innehåller allt du behöver.

Populärt att brygga sin egen öl

Det finns en tjusning i att brygga ditt eget öl och det är att du kan försöka få till en öl som är precis i din smak. På senare år har det blivit väldigt populärt att brygga sin egen öl bekvämt hemma. Ett plus är också att du slipper förhålla dig till Systemets öppettider när du brygger öl hemma. Det är dessutom oftast billigare att brygga öl hemma än att köpa ute. För att komma igång med att brygga öl krävs det inte så många ”verktyg”. Du bör dock se till att ha tre stora grytor hemma varav en ska vara en mäskpanna med en kran längst ner. Under själva tillverkningsprocessen behöver du koka upp både vatten och vört.

Perfekt att ge bort som present

Andra viktiga tillbehör är exempelvis termometer, hushållsvåg, kokplatta och slev. Det är en process att brygga öl men det är en riktigt rolig aktivitet. Letar du efter en rolig aktivitet till en svensexa eller en present till en kompis är ett starter-kit till att börja brygga öl hemma oftast väldigt populärt. För att göra det så enkelt som möjligt är det bra att läsa på innan. Ett tips är att kolla upp viktig information innan du börjar så som vilken alkoholhalt ölen får ha samt ta till dig råd och tips från experter.

Scroll to top