Kaffe gör nytta på jobbet

Du dricker det kanske flera gånger om dagen utan att riktigt tänka på varför eller vad drycken faktiskt gör för skillnad för dig under arbetsdagen. Du kanske inte visste det, men du kan faktiskt gynnas på riktigt av de där kaffepauserna på jobbet.

Det finns många anledningar till att uppskatta riktigt gott kaffe på jobbet och hemma. Särskilt på jobbet där mycket tid spenderas blir kaffet ofta en räddare i nöden. Den första koppen vid morgonmötet hjälper till att hålla dig vaken och faktiskt piggna till och orka lyssna på vad som sägs. Oavsett om du föredrar kaffe från en automat med kapslar eller från en vanlig hederlig gammal bryggare har du som kaffedrickare många anledningar att inte dra ner på intaget av den svarta härliga drycken.

Kaffe gör att du orkar mer

Kaffe är sedan länge känt som en dryck som piggar upp och ökar förmågan att koncentrera sig, något som är guld värt på en arbetsplats. Den första koppen på morgonen är för vissa helt nödvändig för att dagen ska orkas med. En kopp nybryggt kaffe ökar både din koncentrationsförmåga och inlärningsförmåga, samtidigt som det har flera andra hälsofördelar. Bland annat minskar kaffe risken för att drabbas av diabetes. Kaffedrickande på förmiddagen bidrar till att hålla energin uppe längre under hela dagen. Kaffe bidrar till att du får:

  • Ökad koncentration
  • Bättre minne
  • Mer energi

Motion och pauser

Förutom att du ökar din koncentrationsförmåga leder också kaffepauserna till att du tar fler mikropauser under dagen. Varje gång du reser dig från kontorsplatsen för att gå och fylla på sin kopp får både hjärnan och kroppen en välbehövlig paus från arbetet. De extra steg du tar för att gå till kaffeautomaten eller bryggaren i köket hjälper dig att få igång cirkulationen i hela kroppen och ger dig lite mer energi. Pauser i arbetet är viktigt för att få distans till det du jobbar med och att bryta ett stillasittande arbete med en kort promenad gör susen. När du ändå är uppe och rör på dig kan du passa på att gå ett extra varv runt arbetsplatsen och kanske prata med någon kollega. Att du lockas till denna mikropromenad är alltså bra på flera sätt.

Scroll to top